PROBLEMATFERD

Synes du at hundeholdet ditt er problematisk? Har hunden problemer i hverdagen som du synes er vanskelig å takle? Det kan f.eks. være hjemme-alene-problematikk, aggresjon, frykt, for høyt aktivitetsnivå, problemer med å passere andre hunder/syklister/biler, bjeffing når du får besøk,  osv. Problematferd er det som eier definerer som et problem som han/hun har med hunden sin i hverdagen.

De fleste problemer kan med tid, tålmodighet og trening rettes opp. Noen ganger vil det kreve endel arbeid for å komme i mål. Andre ganger er det ikke så mye som skal til, før den negative atferden endres. Hvis det kan hjelpe hunden din og deg til å få en bedre hverdag sammen, er det absolutt verdt treningen. Det er derfor viktig at du har tid og lyst til å jobbe med hunden din, etter det treningsopplegget som vi setter opp.

«UTEN TRENING, INGEN FREMGANG»

Her finner du litt info. vedr. konsultasjonene og fremdriften.

TRENINGSOPPLEGG:

For å kunne hjelpe hunden din med det som er vanskelig for den, er det viktig for meg å se hunden din og også deg. I tillegg må vi ta oss en prat, slik at jeg får all informasjon vedr. atferdsproblemet som vi skal jobbe med. Jeg vil derfor trenge endel informasjon fra deg, før timen starter. Det gjør at timene vi skal ha sammen, blir mest mulig effektive.

  • Jeg får en mail fra deg, hvor du beskriver hundens atferd og hvorfor du ønsker en time med meg. Hvis jeg har noen spørsmål, sender du meg svar på dem.
  • Deretter avtaler vi et møte, enten på Nes eller hjemme hos deg. Jeg kartlegger/identifiserer problemet, og vi prøver å finne grunnen til den negative atferden.
  • Er hunden din frisk? Hunden må til veterinær før vi møtes, slik at vi vet at hunden ikke har vondt noe sted. Veldig ofte skyldes atferdsendringer at hunden har smerter.
  • Jeg må se på hundens atferd. Hvordan den «kommuniserer» med omverdenen, og hvordan den negative atferden gir seg utslag. Du kan gjerne sende meg en liten filmsnutt når atferden utføres, hvis du har mulighet til det. Da er jeg enda bedre forberedt til timen som vi skal ha.
  • Tenk også gjennom dette før vi møtes: hvordan har du trent for å bli kvitt atferden? Hvilke metoder har du brukt før? Ellers er det veldig nyttig at du setter deg ned og tenker over hverdagen til hunden din, fra den var valp og til i dag. Når oppsto den negative atferden, situasjoner som hunden reagerer i osv.

Jeg har ikke mulighet til å gi deg et treningsopplegg på mail, uten å ha sett hunden din først og å ha hatt en samtale med deg.

Vi må finne en time for utredning, slik at vi får kommet i gang. Noen ganger sender jeg også en mail med beskrivelse til et par øvelser før vi møtes, slik at vi har kommet litt i gang før det første møtet.

Jeg vil maks ei uke etter konsultasjonen sende deg et treningsopplegg på mail, som du skal trene etter. Etter konsultasjonen og etter at du har trent et par – tre uker,  må vi ha en praktisk oppfølgingstime. Dette er viktig, for jeg må se hvordan treningen har fungert for hunden din og deg. Kanskje må vi justere trening litt og finne andre måter å trene på.

I tillegg til timene hvor vi møtes, får du også oppfølging pr. mail, hvis du ønsker det.

Jeg trener kun etter positive metoder, dvs. jeg benytter meg av ros, godbiter, kos osv når vi trener. Det er ikke lov med rykking i bånd, å legge hunden i bakken, dra den i ørene  osv. på mine treninger. Synes du ikke det er noe for deg, må du nok finne en annen som kan hjelpe deg dere.

PRIS + OPPFØLGING:

Den første konsultasjonen tar vanligvis et par timer. Vi prater om hundens problem og  erfaringer, hva dere har prøvd på før for å få bukt med problemet, hundens historie, atferd osv. Vi starter også på litt enkel, grunnleggende trening som dere skal jobbe med, før dere får tilsendt det første treningsopplegget på mail.

Første konsultasjon koster kr. 850,00 (for 1,5 – 2 timer). Er det langt å kjøre, tar jeg et reisetillegg på kr 100,00.

NB: Det er obligatorisk med en oppfølgingstime etter konsultasjonen og treningens som du har gjort hjemme etter det. De neste praktiske treningene koster kr. 500,00.

Vedr. oppfølgingstimen: vi setter av ca en time. Vi starter med å ta en prat om treningen som dere har gjort. Var det noe som fungerte bra, noe som dere kanskje ikke fikk til? Jeg ser hvordan dere trener og gir tilbakemelding på det. Vi ser om det er blitt fremgang siden sist og vi planlegger videre trening for dere. Dere får deretter en ny mail med treningsveiledning, og så tar vi det derifra.

«Hva er det du sier, Fant»?

Pia og Ebbie bruker begge språket sitt og kommuniserer på hver sin måte med Fanterampen min. Det er veldig morsomt å se. Hva tror du at de forteller hverandre her? Hvorfor bjeffer Fant? Hvorfor legger Ebbie på ørene , lager smale øyne og snur seg bort? Hva er det Pia sier, med ørene fremover og hele ansiktet vendt mot Fant?  

BETALINGSBETINGELSER:

Atferdskonsultasjonen betales inn på forhånd på konto, eller betales kontant ved oppmøte. Hvis du avlyser timen senere enn 24 timer før avtalt time, betaler du for timen i sin helhet. Ved sykemelding på hunden din eller deg, faller dette selvsagt bort.

Du kommer i kontakt med meg, via dette skjemaet. Du kan også sende en mail til hildeskurs@gmail.com, hvis du heller ønsker det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s