«Stoppelyd», kontaktlyd, «nei».

Jeg synes at denne boka til Arne Aarrestad og Siri Linnerud er en virkelig god hundebok. Den er lett å lese og å forstå, og inneholder omtrent alt en ny hundeeier trenger å vite/kunne.

Arne AA bok

Jeg har tatt noen bilder fra tre av sidene, som inneholder det å stoppe uønsket atferd. Stopper du uønsket atferd med en kontaktlyd, blir det en positiv opplevelse for hunden. Hunden  skal alltid få en belønning etter at den har holdt opp med det den gjorde som var galt.

Kontaktlyd = «se her», «hei, hei», «følg med», «smattelyd», du bestemmer selv hvilken lyd/ord du vil bruke. Slik utfører jeg dette: Pia går bort for å tygge på et stolbein, jeg sier kontaklyden min, hun snur seg mot meg og jeg gir henne en belønning. Belønningen får hun fordi hun stoppet før hun kom bort til stolbeinet og for at hun tok kontakt med meg i stedet for.

Pass bare på at det går en stund mellom det at hunden gjør den negative atferden, og til du gir belønnningen. Ellers er det fort gjort at hunden lager en kjede: «jeg tygger, mamma sier kontaklyden og jeg får belønningen». Hunden skal få belønning for kontakten med meg, eller at jeg f.eks gir den en kommando etterpå (sitt, dekk, stå) og belønner denne.

Bruker du «nei» som en stoppelyd, kan ordet assosieres med ubehag. Selve ordet «nei» er ikke nok til å stoppe hunden, og det etterfølges derfor av en straff.

Det er vel ingen som lurer på hvilke metode jeg bruker.

stopp uønsket atferd. 1

kontaktlyd=stoppelyd. 2

%22nei%22 som stoppelyd. 3

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s